Over ons

STERRENIDEE

Frans Bauer heeft zich altijd ingezet voor goede doelen. In 2003 wordt hij ambassadeur van het goede doel Villa Pardoes. Hij is dan net vader van twee kinderen. In de jaren daarna kruisen ook andere doelen het pad. Door een nichtje, die taaislijmziekte heeft, komt Frans Bauer in aanraking met de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Een goede vriend neemt hem mee naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Vanuit zijn ouderlijk huis voelt Frans zich betrokken bij de Stichting Lezen en Schrijven. Samen met zijn dorpsgenoten fietst hij voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Het zijn veel emotionele ervaringen waar Frans mee te maken krijgt. Intussen heeft hij ook vier kinderen. Frans Bauer wil zich daardoor steeds meer, actief en met een grotere betrokkenheid voor meerdere doelen inzetten. Zo wordt het idee van het Sterrenfonds geboren. Met Frans Bauer als initiatiefnemer.

STERRENAMBASSADEURS

Het Sterrenfonds wordt gesteund door bekende Nederlanders. Ieder van hen is betrokken bij een van de projecten die het Sterrenfonds heeft geadopteerd. Wie zijn die bekende Nederlanders die samen met het Sterrenfonds kinderen kind laten zijn?

over_ons_barbarabarend“Gelukkig hebben kinderen altijd dromen, wat ze ook meemaken in hun leven. Een van mijn dromen als kind was voetballen op topniveau. Aan die droom kwam een einde door een zware knieblessure. Daarna moest ik natuurlijk verder dromen en proberen mijn droom waar te maken. Afhaken is in mijn woordenboek nooit voorgekomen. Maar ik realiseer me dat ik wel altijd de ruimte en de mogelijkheden had om te kiezen. Wat als je die keuze niet zomaar hebt, omdat je nog jong bent of niet in een fijne omgeving opgroeit of omdat je ziek bent. Je kunt dan wel dromen en vechten om die droom waar te maken, maar hebt niet in de hand waar je woont of dat je beter wordt. Zeker nu ik zelf een kind heb, realiseer ik me hoe belangrijk het is waar je wiegje staat en dat gezondheid onbetaalbaar is. Je kunt, zeker als kind, niet alles naar je hand zetten. Daarom wil ik als Ambassadeur van het Sterrenfonds kinderen graag stimuleren. Stimuleren in de keuzes die er in iedere moeilijke situatie zijn. Ik hoop dat ze op deze manier kunnen blijven dromen.”

Alles over Barbara Barend

over_ons_fransbauer“In mijn leven heb ik het voorrecht mensen blij te maken. Het is een heerlijk gevoel te zingen. Wat ik daarmee voor anderen beteken, daaraan heb ik ook fijne herinneringen. Ik heb in het verleden vele goede doelen ondersteund. De tijd is nu aangebroken om met een stichting te starten, waar ik zelf vanaf het fundament bij betrokken ben. Een stichting die zich inzet voor anderen en die projecten, hoe klein of hoe groot ook, ondersteunt en helpt realiseren. Dit is mijn serieuze kant, ik wil dingen doen die een verschil maken. Dingen waar ik, maar ook andere bekende Nederlanders, donateurs en medeparticipanten op terug kijken en zeggen “Kijk, dat krijg je met passie en samenwerking voor elkaar”. Het sterrenfonds is nu echt geboren, ik beschouw dit dan ook als mijn vijfde zoon.”

Alles over Frans Bauer

over_ons_johnbeerens“Mijn affiniteit met het Sterrenfonds is simpel. Ik heb het getroffen in dit leven. Nu vind ik het een kleine moeite om die mensen te helpen, voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is. Kinderen bijvoorbeeld. Kinderen moeten voluit kind kunnen zijn. Voor Villa Pardoes en Stichting De Nees heb ik eerder wat gedaan. Ik vind het geweldig dat ik me nu kan verbinden aan één doel, waar ik me perfect in kan vinden en waar ik 100% voor kan gaan. Terwijl we met het Sterrenfonds juist een hele hoop andere doelen steunen. Ik kies graag voor het Sterrenfonds. En ik hoop dat we allemaal “echte” ambassadeurs zijn. Ook u, die dit nu leest. Dat we samen vooral veel kinderen kunnen laten stralen!”.

over_ons_johnheitinga“Ieder kind leeft in zijn eigen dromen. Hoe je leven er op dit moment ook uit ziet, een kind kan met de ogen dicht alles beleven wat hij maar wil. Zo is een kind succesvol profvoetballer of acteur, verslaat draken of leeft als een prinses. Zonder dat de problemen uit de “echte” wereld dan een rol spelen.

Dat deed ik vroeger natuurlijk ook. Ik realiseer me dat ik op de dag van vandaag mijn eigen kinderdroom daadwerkelijk beleef. De droom van toen is veranderd in een echt leven als profvoetballer en een fantastische ervaring met het Nederlands elftal. Door naar mijn kinderen te kijken realiseer ik me nog veel meer hoe speciaal dat eigenlijk is.

Daarom sluit ik me aan bij het Sterrenfonds. Het geeft me de kans kinderdromen uit te laten komen. Niet later, maar nu.”

over_ons_johnvandeheuvel“Toen ik met het Sterrenfonds in contact kwam, hoefde ik niet lang na te denken. Veel van mijn tijd ben ik bezig met berichtgeving over criminaliteit. Om dan altijd weer thuis te komen bij mijn eigen kinderen, die ik zoals iedere ouder een zo veilig en prettig mogelijk jeugd wil bieden. Niemand wil toch dat zijn kind later in de criminaliteit terecht komt. Omdat de basis voor je toekomst in je jeugd wordt gelegd, wil ik me met hart en ziel inzetten voor die kinderen in Nederland, die dat steuntje in de rug zo enorm kunnen gebruiken. Door met het Sterrenfonds wensen te vervullen en daar ook als mens iets aan toe te voegen. Want de herinnering die wij daardoor met elkaar bouwen, is voor de kinderen onbetaalbaar. Je bent een bevoorrecht mens als je daar aan kunt bijdragen en er onderdeel van mag zijn.”

overons_roos“Met een aantal pleegbroertjes en zusjes in huis heb ik van jongs af aan meegekregen dat veel mensen op deze wereld het minder goed hebben. Zelfs in Nederland. Dat het voor kinderen niet vanzelfsprekend is om ouders te hebben. Bijvoorbeeld omdat ze niet voor je kunnen of zelfs mogen zorgen. Daar kon ik zo verdrietig van worden. Omdat ik daarmee opgroeide, realiseerde ik me dat ik de wereld beter wilde maken. Op de middelbare school kwam ik bijvoorbeeld al in actie voor een gebied waar een aardbeving was geweest. Toen ik zelf met een beperking te maken kreeg, werd dat gevoel alleen maar sterker. Mijn Mis(s)verkiezing heb gebruikt om aandacht te vragen voor mensen met een beperking. Maar mijn behoefte om me structureel in te zetten voor een veel grotere groep werd daardoor niet minder. Kinderen hebben me altijd aangetrokken. Zij zijn zo kwetsbaar. Als ik dan bedenk hoeveel invloed de eerste 16 of 18 jaar van je bestaan hebben op de volgende 60 jaar van je leven, is de keuze snel gemaakt. Ik wil me via het Sterrenfonds heel graag inzetten voor kinderen. Want door er met elkaar te zijn voor de kinderen van nu, dragen we bij aan onze gezamenlijke toekomst.”

over_ons_antje“Kinderen zijn onschuldig. In een ideale wereld zouden alle kinderen het goed en fijn hebben, gezond en gelukkig zijn. Helaas is de realiteit anders. Ik krijg zoveel energie terug als ik met kinderen bezig ben. Als ik kinderen in mijn omgeving heb word ik daar enorm blij van. Wat me bij het Sterrenfonds aanspreekt is dat ik heel direct een bijdrage kan leveren. Mijn eerste actie voor het Sterrenfonds was de presentatie van het Sterrenfonds Zomerfeest. Ik heb er echt van genoten. Al die ernstig zieke kinderen uit een groot deel van Nederland, waarvoor we echt iets hebben kunnen betekenen. We hebben ze zo blij kunnen maken. Een herinnering die ze meenemen…. Wat voor mij ook belangrijk was is dat de broertjes en zusjes van harte welkom waren. Zoveel van het leven van deze kinderen draait om het zieke broertje of zusje. Logisch, uiteraard. Maar ook zij zijn kind, ook zij krijgen heel veel mee van het verdriet en de spanning die er om de ziekte van hun broertje of zusje heen hangt. Als ik zo een heel gezin dan met elkaar zie genieten en daaraan bij kan dragen, dan krijg ik zo enorm veel energie. De stap naar een Ambassadeurschap lag dan ook al snel voor de hand.”

over_ons_linda“Ik ben onwijs blij en trots deel uit te maken van het team van Ambassadeurs van het Sterrenfonds. Goede doelen hebben mij altijd aangetrokken. Zo heb ik als lid van het ploegenachtervolgingsteam afgelopen jaar nog een schaatswedstrijd gereden met giro 555 op onze pakken. Ik weet vanuit de sportwereld dat je kinderen met sport heel blij maakt en dicht bij elkaar brengt. Tijdens de opleidingen die ik heb gevolgd, heb ik letterlijk gezien dat het niet voor alle kinderen zo normaal is om naar sport te kunnen gaan en aan activiteiten mee te kunnen doen. Ik hoop met die ervaring en door mijn sport mijn steentje bij te dragen aan het Sterrenfonds. Want uiteindelijk moeten toch alle kinderen er gewoon bij horen en echt kind kunnen zijn.”

Sterrenfonds Zomerfeest 2014.Thomas Berge

Op 9 juli 2014 gaf Thomas Berge, met de hulp van enkele kinderen op het podium, een geweldig optreden tijdens het eerst Sterrenfonds Zomerfeest. Klik hier voor de nieuwsbrief over dit feest

 

djumboDjumbo

Samantha, Lotte and Lindsey… alle meisjes op het Sterrenfonds Zomerfeest wilden wel net zo goed dansen en zingen zoals zij. Dank je wel Djumbo voor jullie spetterende optreden!

 

 

timdouwsmaTim Douwsma

Tijdens het Sterrenfonds Zomerfeest 2014 was Tim‘s zangpartner Monique Smit helaas wegens ziekte verhinderd. Maar niet getreurd, het jonge publiek nam met heel veel plezier haar plaats in, zodat alle hits toch ten gehore werden gebracht. En dat dan ook nog naast Tim….!

 

onetwotrio2OneTwoTrio

Het is pas écht feest als OneTwoTrio is geweest! Daar zijn wij het inmiddels helemaal mee eens. Hokie Pokie, Chi chi wa en Juffrouw Toos zorgden voor een lange polonaise tijdens het Sterrenfonds Zomerfeest op 9 juli 2014.

 

projecten_rene_schuurmansRene Schuurmans

Op 6 juni 2011 ging Rene Schuurmans samen met het Sterrenfonds op bezoek in het UMC St. Radboud in Nijmegen. Voor een dag vol muziek met de kinderen die daar verblijven. Samen met de mensen van de Liedjesfabriek en de kinderen heeft Rene een lied geschreven en opgenomen. Klik hier voor het persbericht.

 

Sterrenfonds Zomerfeest 2014.Roel van Velzen

Op 9 juli 2014 zorgde VanVelzen voor het spetterende slotoptreden tijdens het eerste Sterrenfonds Zomerfeest. Daar werd nog lang over nagepraat. Klik hier voor het persbericht.

 

Het Sterrenfonds wordt gesteund door een SterrenTeam. Mensen die, ieder vanuit hun eigen netwerk en op eigen wijze, betrokken zijn bij de activiteiten die het Sterrenfonds uitvoert. Professionals die hun kennis en kunde inzetten om kinderen in Nederland kind te laten zijn.

SPONSORAMBASSADEURS

Justin Goetzee
NAC Breda
Rob Lucassen
Sanoma Uitgevers
Wim van Baal
BiZ Tiel
Hans de Jong
Hans de Jong Organisatiebureau

STERRENSPELERS

Hans van der Ende
Early Kippuw
Marijke Zandhuis
Kerstin Hes
Pauline Plug
Bob Huitink
Ronald Dudok

over_ons_frans_bauer_johnvandenheuvelSTERRENORGANISATIE

Het Sterrenfonds is een onafhankelijke Stichting. Een kleine organisatie verricht de dagelijkse werkzaamheden. Het bestuur is verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen zoals het Sterrenfonds die voor ogen heeft. En dat met heel veel, heel betrokken mensen, die het Sterrenfonds een warm hart toedragen.